به گزارش روابط عمومی دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت؛ دکتر روجا رحیمی، رئیس کمیته علمی چهارمین جشنواره طب ایرانی با اشاره به برگزاری موفق سومین دوره جشنواره طب ایرانی، اظهار کرد: اکنون در آستانه برگزاری چهارمین دوره این رویداد مهم هستیم تا توانمندی ها و نوآوریهای حوزه طب ایرانی را به نمایش بگذاریم و زمینه را برای تبادل دانش، تجربیات و ایده های نوین پژوهشگران، متخصصان و علاقهمندان به این حوزه فراهم کنیم.
دکتر رحیمی ضمن اشاره به اهمیت موضوع ادغام طب ایرانی در نظام سلامت و انتخاب شعار این دوره از جشنواره با عنوان «طب ایرانی؛ ادغام در نظام سلامت» بیان داشت: انتخاب این شعار برای چهارمین دوره جشنواره طب ایرانی، انتخاب بسیار بجا و مهمی است و نشان از ظرفیت این طب در ارتقای نظام سلامت کشور و همچنین مطالبه مردم برای استفاده از آن در سیستم سلامت کشور دارد و بنا داریم در این دوره از ظرفیت جشنواره برای تسهیل مسیر ادغام استفاده کنیم.
وی افزود: طب ایرانی به عنوان یکی از افتخارات علمی و فرهنگی کشور، میتواند به تقویت هویت ملی کمک کند و با تأکید بر سبک زندگی سالم و نگاه پیشگیری محورانه، نقش مهمی در کاهش بیماریها ایفا کند.
رئیس کمیته علمی چهارمین جشنواره طب ایرانی در خصوص بخش های مختلف جشنواره توضیح داد: محورهای چهارمین جشنواره طب ایرانی شامل؛ آموزش، پژوهش، درمان، پیشکسوت، بین الملل، فناوری و کارآفرینی، فرهنگ و هنر، دانش آموزی و محور ویژه با موضوع ادغام خدمات طب ایرانی در نظام سلامت میباشد و قصد داریم از فعالانی که در حوزه ادغام خدمات ویژه ای انجام داده باشند تقدیر به عمل آوریم.
دکتر رحیمی با اشاره به اهمیت خواب در حفظ سلامت بدن و با بیان اینکه حکمای طب ایرانی همچون ابنسینا، معتقد بودند که خواب به تنظیم حرارت و رطوبت بدن کمک میکند و به تعادل مزاج (دم، صفرا، بلغم و سودا) یاری میرساند؛ گفت: خواب بهنگام از دیدگاه طب ایرانی، نقش بسیار مهمی در حفظ تندرستی و تعادل جسم و روح دارد و یکی از اصول ششگانه حفظ سلامتی به شمار میرود اما متاسفانه به دلیل تغییر سبک زندگی و گسترش فضای مجازی آنطور که باید به آن اهمیت داده نمیشود. لذا به دلیل اهمیت این مساله شعار بخش فرهنگ و هنر را در این دوره از جشنواره خواب بهنگام قرار دادیم تا از این طریق گامی در جهت فرهنگ سازی و اصلاح سبک زندگی برداریم.
وی ادامه داد: همچنین، مانند دوره های قبل از چهرههای ماندگار حوزه طب ایرانی نیز تجلیل به عمل خواهد آمد.
دکتر رحیمی در پایان با بیان اینکه ثبت نام تا 20 دیماه ادامه دارد و مراسم اختتامیه جشنواره 30 بهمن ماه 1403 برگزار خواهد شد؛ از همه پژوهشگران، متخصصان، دانشجویان و علاقهمندان به طب ایرانی دعوت کرد تا با شرکت در این جشنواره، به غنیسازی هرچه بیشتر این رویداد کمک کنند.
گفتنی است؛ علاقه مندان میتوانند از طریق سامانه چهارمین جشنواره طب ایرانی به آدرس http://pmfestival.ir در این جشنواره ثبت نام کنند.