به گزارش روابط عمومی دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت؛ دکتر دامون رزمجویی دبیر ستاد علوم و فناوری‌های گیاهان دارویی و طب سنتی با بیان اینکه چهارمین جشنواره طب ایرانی با حمایت فعالان این حوزه در حال جمع‌بندی است؛ افزود: ستاد گیاهان دارویی و طب ایرانی معاونت علمی ریاست‌جمهوری به عنوان یک دستگاه فرا سازمانی و به عنوان یک تسهیل‌گر همیشه در خدمت دو حوزه مهم گیاهان دارویی و طب سنتی بوده و خواهد بود.

به گفته دبیر ستاد علوم و فناوری‌های گیاهان دارویی و طب سنتی، برنامه‌های گوناگویی برای ارتقای طب ایرانی با کمک نخبگان و متخصصین این حوزه در سال ۱۴۰۴ طراحی شده است به عنوان مثال؛ کارگروهی را داشتیم که در آن خدمت نخبگان بودیم تا بتوانیم چالش‌ها را بررسی کنیم و در حوزه تخصصی ستاد یعنی کارهای پژوهشی و کارهای فناورانه تلاش داشته باشیم تا حوزه زیربنایی پژوهش و فناوری در حوزه طب ایرانی و گیاهان دارویی ارتقا پیدا کند.

وی افزود: ما افق‌ها و برنامه‌های خوبی را در حوزه طب ایرانی مشخص کردیم. هفته گذشته یک تفاهمنامه بسیار ارزشمندی را در حوزه طب ایرانی و گیاهان دارویی با بنیاد علم ایران امضا کردیم که بر اساس آن برای اولین بار علاوه‌بر دانشجویان علوم پزشکی، از‌ دانشجویانی که دانشجوی دکترای عمومی و دانشجوی تخصص طب ایرانی هستند و پایان‌نامه آن‌ها زیربنای گیاهان دارویی و طب ایرانی دارد حمایت مالی صورت می‌گیرد.

دبیر ستاد علوم و فناوری‌های گیاهان دارویی و طب سنتی با اشاره به تفاهمنامه مهم دیگری که مربوط به فناوری در بخش گیاهان دارویی و طب ایرانی است خاطرنشان کرد: طبق این توافق فعالیت‌ها و طرح‌های فناورانه محصول محور را تا سقف ۶ میلیارد تومان حمایت می‌کنیم که این توافق در شهریور ماه اجرایی خواهد شد.

وی با اشاره به حمایت از تجاری سازی محصولات فناورانه در حوزه طب ایرانی و گیاهان دارویی گفت: تعداد زیادی داروی گیاهی مجوز دارند اما تعداد کمی از آن‌ها در بخش درمانی استفاده می‌شوند همچنین اینکه تعدادی از داروهای مجوز دار هم تولید نشده‌اند که سعی داریم در سطح ملی و بین‌المللی آن‌ها را وارد بازار کنیم.

دکتر دامون رزمجویی به حمایت از محصولات پاراکلینیکی اشاره کرد و گفت: انتظار داریم که متخصصین و نخبگان کشور در حوزه طب ایرانی در دو حوزه ابزارهای تشخیصی و کیت‌های تشخیص مزاج قدم خوبی را بردارند و هر کس در این زمینه مراجعه کند مورد توجه و حمایت قرار خواهد گرفت. او با اشاره به بحث درمان تصریح کرد: بحث درمان حمایت متخصصان را می‌طلبد و ما هم در کنارشان هستیم.

وی در پایان صحبت‌هایش ضمن تشکر از دبیران جشنواره طب ایرانی اظهار کرد: از دبیران جشنواره که به فکر ارتقای علمی و فنی طب ایرانی هستند تشکر می‌کنم و رشد طب ایرانی از سال ۱۳۸۶ تا ۱۴۰۴ کاملا مشهود است اما انتظارات ما از حوزه طب ایرانی خیلی بیش‌تر است و از وزارت بهداشت انتظار حمایت‌های بیشتری داریم.