به گزارش روابط عمومی دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، دکتر آزاده زارعی، پزشک و متخصص طب ایرانی، جشنواره طب ایرانی را یک برنامه ملی برای تمام دانشجویان و دانش آموختگان این رشته دانست و بیان داشت: برگزاری جشنواره‌های علمی و فرهنگی می‌تواند این مکتب طبی را به عموم مردم و به جامعه علمی و آکادمیک معرفی کند و هر چقدر دانشجویان ما و دانشکده‌های طب سنتی در این رویداد مشارکت بیشتری داشته باشند زمینه پیشرفت طب ایرانی بیش از پیش فراهم می‌شود.

برگزیده دانشجویی بخش « covid-19» دومین جشنواره طب‌ایرانی با اشاره به مقاله پذیرفته شده خود در این رویداد گفت: این یک کار تیمی کلینیکال ترایال بود که در چند شهر از جمله تهران، اصفهان و کاشان انجام شد و موضوع آن «بررسی اثر یک فرمول گیاهی به صورت کپسول و جوشانده» بود که تقریباً بر روی 372 بیمار انجام شد. نتیجه این تحقیق اثرگذاری این فرمول را بر روی بیماران کووید-19 نشان داد. هدف ما این بود که تعداد روزهای بستری بیمار را کاهش دهیم که از هفت روز به سه روز کاهش پیدا کرد و این نتیجه بسیار کاربردی و معنا دار بود چه از لحاظ خود بیمار و چه از لحاظ هزینه‌های درمان.

دکتر آزاده زارعی ادامه داد: عنوان مقاله دومی که بنده در جشنواره ارائه دادم «استراتژی‌های کلی برای تجویز گیاهان دارویی در کووید- 19» بود که در نشریه علمی « Evidence-Based Integrative Medicine » به چاپ رسید. در آن مقاله بررسی کردیم که چطور می‌توان از انبوه گیاهان به یکسری داروهای خاص در کنترل و درمان بیماری کووید-19 برسیم.

 مقاله دیگری نیز با عنوان «بررسی اثر بادکش بر روی سطح اکسیژن خون بیماران مبتلا به کوید-19» نوشته شده که هنوز چاپ به چاپ نرسیده است.

برگزیده بخش «covid-19» دومین جشنواره طب ایرانی با اشاره به اینکه آخرین کار پژوهشی که در خصوص کووید-19 انجام شد خارج از تیم طب سنتی بود گفت: عنوان این مقاله «بررسی اثر ویتامین d3 بر روی بیماران مبتلا به کووید -19» بود و این پژوهش نیز مولتی سنتر بود اما در کشورهای مختلف انجام شد و دانشگاه بوستن آمریکا مرکز اصلی و هدایت ککنده این کار بود و بنده به همراه یک تیم این کار را در ایران دنبال میکردیم که برای حدود 260 بیمار ویتامین دی تجویز شد  و نتیجه مثبت بود.

وی افزود: در بیشترین کارهایی که در مورد خصوص کووید-19 انجام داده‌ام و به چاپ رسیده است بخش مربوط به جمع آوری بیماران را بنده بر عهده داشته‌ام و در بحث طراحی گیاهان و انتخاب گیاهان هم در کنار تیم همکاری داشتم و این چهار کار ما بود که بجز مقاله بادکش که هنوز اکسپت نشده بود در دومین جشنواره طب ایرانی ارائه شد.